Ce este o baterie externa, la ce foloseste si care sunt avantajele ei?

Ce este o baterie externa, la ce foloseste si care sunt avantajele ei?

     Bateriile externe sunt dispozitive portabile care permit încărcarea dispozitivelor electronice, cum ar fi telefoane mobile, tablete, camere foto, căști sau orice alt dispozitiv care poate fi alimentat prin portul USB. Ele sunt ideale în situații în care nu aveți acces la o priză electrică sau atunci când bateria dispozitivului dvs. se descarcă rapid și aveți nevoie să îl încărcați rapid. De exemplu, puteți utiliza o baterie externă în timpul călătoriilor, în timp ce sunteți în afara casei, la o picnic sau în timpul unei excursii în natură.

Tipuri de baterii externe


Baterii externe portabile

Acestea sunt cele mai comune baterii externe și sunt concepute să fie ușor de transportat. Ele pot fi de diferite dimensiuni și capacități, dar în general sunt suficient de mici pentru a fi purtate într-un buzunar sau o geantă.

Baterii solare externe

Acestea sunt baterii care sunt alimentate de panouri solare și pot fi încărcate prin expunerea la lumina soarelui. Acestea sunt ideale pentru excursii în aer liber sau pentru orice activitate în care nu există acces la o sursă de energie electrică.

Baterii externe wireless

Acestea sunt baterii care permit încărcarea fără fir a dispozitivelor compatibile cu tehnologia Qi. Ele pot fi încărcate și prin intermediul cablurilor de date , dar au și funcția de încărcare fără fir.

Baterii externe cu multiple porturi USB

Acestea sunt baterii care au mai multe porturi USB, astfel încât să puteți încărca mai multe dispozitive în același timp.

Baterii externe de înaltă capacitate

Acestea sunt baterii care au o capacitate mai mare decât cele obișnuite, de obicei de peste 20.000 mAh. Acestea pot încărca mai multe dispozitive și pot dura mai mult timp fără a fi încărcate.

Baterii externe cu funcții suplimentare

Acestea sunt baterii care au alte funcții în afară de încărcarea dispozitivelor. Acestea pot avea un lanterna LED încorporată, un difuzor sau un ventilator.

În general, tehnologia de baterii externe este în continuă evoluție, iar noile tipuri de baterii externe apar pe piață cu regularitate.

 

Motive pentru care este ideal să aveți o baterie externă în casă


1.În caz de urgență: O baterie externă poate fi utilă în caz de urgență, cum ar fi o pene de curent sau o situație de urgență în care aveți nevoie de telefonul dvs. pentru a obține ajutor. O baterie externă vă permite să vă încărcați telefonul sau alte dispozitive electronice, chiar dacă nu aveți acces la o priză electrică.

2.În timpul călătoriilor: Dacă sunteți o persoană care călătorește mult, o baterie externă poate fi foarte utilă pentru a vă asigura că dispozitivele dvs. electronice rămân încărcate pe parcurs. De exemplu, puteți utiliza o baterie externă pentru a vă încărca telefonul , tableta  sau căştile în timpul unui zbor lung sau în timp ce vă aflați într-un loc unde nu există posibilitatea de a folosi un incarcator de retea.Poti sa-ti incarci dispozitivele portabile oriunde te-ai afla. Uneori nu ai acces la o priza de curent sau la un incarcator portabil, iar bateria externa iti ofera o solutie portabila pentru incarcarea dispozitivelor tale.

3.În cazul în care nu puteți ajunge la o priză electrică: Uneori, poate fi dificil să găsiți o priză de curent în locurile publice, cum ar fi aeroporturile sau parcurile. O baterie externă vă permite să vă încărcați dispozitivele electronice oriunde și oricând.

4.Pentru a economisi timp: Dacă aveți o baterie externă în casă, nu mai trebuie să vă faceți griji că veți rămâne fără baterie în mijlocul zilei. Aceasta vă permite să economisiți timp și să vă concentrați pe sarcinile importante, fără să vă faceți griji cu privire la încărcarea dispozitivelor dvs. electronice. Daca ai o baterie externa in casa, nu trebuie sa cumperi multiple incarcatoare pentru dispozitivele tale, sau sa te deplasezi pentru a cauta o priza de curent disponibila.

5.Poti sa-ti prelungesti durata de functionare a dispozitivelor: O baterie externa poate fi utila in situatiile in care dispozitivele tale portabile au o durata de viata a bateriei redusa, sau daca ai nevoie sa utilizezi dispozitivele pe o perioada mai indelungata de timp fara a fi nevoie sa le conectezi la o sursa de current

 

În concluzie, o baterie externă este o unealtă foarte utilă și practică, care poate fi utilizată în diferite situații. Este ideal să aveți o baterie externă în casă pentru a vă asigura că dispozitivele dvs. electronice rămân încărcate și funcționale în orice moment, in cazul in care ai nevoie sa incarci dispozitivele tale portabile in situatii de urgenta sau atunci cand esti in miscare.

Comentarii