Ce este tehnologia TWS si care sunt avantajele si dezavantajele sale?

Ce este tehnologia TWS si care sunt avantajele si dezavantajele sale?

In ultimii ani tehnologia a inceput sa fie din ce in ce mai prezenta in viata de zi cu zi a consumatorilor ,putand beneficia de ea la job, facultate sau chiar si in timpul liber pentru divertisment si relaxare. In fiecare an, producatorii lanseaza noi modele si versiuni de gadget-uri si device-uri, oferind in acest fel utilizatorilor oportunitatea de a se bucura de mai multa libertate, productivitate, dar si distractie.

Tehnologia True Wireless Stereo (cunoscuta sub abrevierea de TWS) nu este noua, dar sunt inca multe persoane care nu cunosc adevarata semnificatie a acesteia, cat si functiile care le poate indeplini pentru fiecare utilizator.

In ultima perioada, tot mai multe informatii referitoare la aceasta tehnologie au inceput sa apara,nenumarate persoane fiind interesate de TWS pentru a obtine o experienta audio desavarsita.

 

Ce este tehnologia TWS?

 

Fiecare utilizator de smartphone, PC sau orice alt device cu siguranta are in dotare si o pereche de casti, fie ea wireless, conectata prin bluetooth sau cu fir. Sunetul redat prin tehnologia TWS este unul superior, fiind imbunatatit de producatori in fiecare an pentru o experienta fara egal. Airpod-urile au cunoscut o crestere semnificativa a popularitatii, lucru ce se datoreaza beneficiului de a fi libere de firele care pot incurca activitatile de zi cu zi, a autonomiei impresionante, dar si a performantelor incredibile.

Insa pe piata exista pe langa pod-uri mai multe modele de casti wireless, acestea putand fi folosite atat de profesionistii care lucreaza in domeniu, cat si de amatorii care vor sa se scufunde complet intr-un sunet desavarsit.

Diferentele majore dintre un model de casti normale cu fir si True wireless sunt urmatoarele:

   TWS

-Beneficiaza de autonomie sporita – exista modele care va pot tine conectat chiar si cateva zile in functie de folosire;

-Incarcarea castilor se realizeaza rapid – de regula, o incarcare completa se poate efectua in functie de model gadget intre 45 si 90 de minute;

-Usurinta de deplasare si depozitare – castile sunt mici si compacte, putand fi transportate chiar si in buzunar;

-Sunet superior – datorita tehnologiei avansate, sunetul va fi mult mai clar si mai performant decat in cazul altor tipuri;

-Aspect modern – design-ul este unul futuristic, ele fiind concepute pentru a se potrivi perfect, indiferent de
stilul personal sau de tinuta;

-Rezistenta mult mai mare – comparativ cu cele cu fir, acestea vor avea o viata mai lunga, putand fi folosite o perioada mai indelungata de timp;

-Vin insotite de o cutie speciala pentru incarcare;

-Se pot pierde mai usor – acest lucru poate fi adevarat, insa cu ajutorul cutiei de depozitare, castile vor putea fi pastrate in siguranta pentru a nu le separa atunci cand nu sunt utilizate.

 

     Casti cu fir

-Cel mai mare dezavantaj al acestora e dat de firele care va pot incurca in activitatile zilnice;

-Speranta relativ scurta de utilizare cauzata de deteriorarea prematura a cablurilor;

-Greu de utilizat in oras – conectarea si dezlegarea cablurilor poate fi dificila in anumite situatii;

-Sunet slab calitativ – sunetul este unul inferior fata de castile cu tehnologie TWS.

 

    Unul dintre dezavantajele TWS este acela ca produsele vin doar sub forma de earbuds, aceasta fiind o forma preferata de multi utilizatori. Insa exista anumite persoane care folosesc si prefera mai mult castile over the ear.


Conectarea device-ului la castile TWS


            Datorita tehnologiei avansate pe care acestea o au, bluetooth-ul va fi principala modalitate pentru o conectare rapida si sigura. Acestea au incorporate cipuri speciale pentru ca transmiterea sunetului sa se realizeze perfect, fara interferente, indiferent de locatie.

Este important ca la fiecare folosire a castilor TWS sa respectati instructiunile producatorilor, acestea deseori fiind inscriptionate pe fiecare casca L (left – stanga) sau R (right – dreapta) pentru ca experienta sa fie perfecta. Multe dintre modele se pot actiona prin simpla atingere, fiind posibil in acest fel sa schimbati melodia preferata, sa raspundeti apelurilor sau sa modificati volumul in functie de nevoie.

Tehnologia TWS este inca la inceput de drum, insa cu siguranta in viitorul apropiat aceste casti vor inlocui complet traditionalele casti, putandu-se observa deja numarul mare de modele achizitionate in ultimii ani, cat si popularitatea crescuta reflectata in review-urile pozitive.

Sunetul perfect este mai aproape ca niciodata, iar cu tehnologia TWS va puteti situa si dumneavoastra printre cei norocosi  care vor trai inca de la prima folosire experienta audio desavarsita pe care cu siguranta o cautati.

Comentarii