Cu ce se curata husa de telefon din silicon sau din alt material: descopera cum sa ai grija corect de accesoriile telefonului

Cu ce se curata husa de telefon din silicon sau din alt material: descopera cum sa ai grija corect de accesoriile telefonului

Curatarea huselor de telefon este o activitate care nu trebuie sa iti dea prea multe batai de cap. Este esential sa o faci corect, folosind produsele potrivite in functie de material, iar in acest fel husele tale vor arata impecabil pentru o perioada cat mai lunga de timp. 


Exista o multime de materiale ce se utilizeaza pentru realizarea de huse de telefoane, de la silicon sau plastic, pana la lemn. Indiferent de producatorii pe care ii alegi, materialul va dicta ce este de preferat sa folosesti ca solutie de curatare. Astfel, telefonul tau va fi nu numai protejat de socuri si impactul cu suprafete dure, ci va arata si minunat. Iti vei putea asorta husa cu imbracamintea sau cu alte accesorii, cum ar fi cureaua de la smartwatch, iar acestea se vor pastra ca noi luni de zile, chiar ani.


Iata cum se face curatarea unei huse ingalbenite si cum sa ai grija corect de accesoriile smartphone-ului tau!



1. Cu ce se curata husa de telefon in functie de material - silicon, piele sau lemn

cu ce se curata husa de telefon

Pentru a curata husele de telefon din silicon sau plastic, indiferent daca este vorba de huse pentru Samsung sau huse pentru Apple, vei avea nevoie de putin detergent de vase si de apa calduta. Ce poti face este sa umpli un mic vas cu apa calduta si sa pui cateva picaturi de detergent de vase. Mai apoi, lasa putin husa la inmuiat in bol. La final, sterge husa cu o laveta din microfibra umeda. Daca husa ta are urme de murdarie pe margini sau la colturi, foloseste o periuta de dinti cu putin detergent de vase pentru a curata urmele si petele incapatanate. Inainte de a pune husa la loc pe telefon, asteapta ca aceasta sa se usuce complet.


Daca ai o husa de telefon alba ce incepe sa se ingalbeneasca, foloseste putin inalbitor pentru curatarea ei. Acesta trebuie neaparat diluat intr-o cantitate suficient de mare de apa. La final, curata husa cu o laveta din microfibra imbibata in apa curata si las-o la uscat.


Cand vine vorba de husele de telefon din piele, acestea se curata cu usurinta. Asadar, pentru o husa din piele ai nevoie de o laveta din microfibra imbibata in apa si un strop de sapun lichid. Foloseste un sapun lichid bland pentru a nu deteriora pielea. Miscarile trebuie sa fie circulare pentru a nu intinde prea mult materialul.


In schimb, pentru husele de telefon din lemn este o idee buna sa nu folosesti apa atunci cand le cureti. Foloseste o laveta din microfibra uscata pentru a indeparta praful si urmele de murdarie de pe husele realizate din acest material. Daca urmele de murdarie nu se pot indeparta prin curatare uscata, atunci imbiba laveta din microfibra in putina apa amestecata cu otet. La final, sterge cu o carpa uscata si lasa husa la uscat inainte de a o pune inapoi pe telefon.

2. Curatarea husei de telefon: cum sa intretii accesoriile telefonului tau

curatarea husei de telefon

Accesoriile telefonului tau, de la huse si pana la suporturi de telefoane, casti sau ceasuri smart, au nevoie de intretinere pentru a se pastra ca noi. Foloseste-le intotdeauna cu grija, respecta instructiunile de utilizare si indicatiile producatorului si nu uita sa le cureti regulat. Solutiile de curatare pe care le alegi trebuie sa fie blande si sa se potriveasca materialului din care accesoriile sunt realizate. 


De asemenea, este o idee buna sa le depozitezi corespunzator atunci cand nu le folosesti, in locuri uscate, ferite de razele directe ale soarelui. Razele UV, umezeala si caldura excesiva pot deteriora si afecta accesoriile telefonului tau, de aceea, evita-le pe cat posibil atunci cand le depozitezi.


Curatarea huselor de telefon nu este deloc complicata atunci cand folosesti solutiile potrivite. Curata intotdeauna husele in functie de materialul din care sunt realizate si nu utiliza solutii prea puternice ori agresive deoarece risti sa deteriorezi accesoriile. Transforma intretinerea huselor intr-o rutina si nu astepta ca acestea sa se pateze pentru a le curata. In acest mod, te vei bucura de ele timp indelungat si le vei putea utiliza fara probleme zi de zi.


Sursa foto: Pexels.com


Comentarii