De ce nu se incarca telefonul si care sunt greselile pe care le faci si cum le poti remedia?

De ce nu se incarca telefonul si care sunt greselile pe care le faci si cum le poti remedia?

Un telefon care nu se incarca corect – sau deloc – poate fi o adevarata durere de cap. Utilizatorii atenti vor avea, intotdeauna, asigurare pentru telefonul lor, pentru a se proteja impotriva problemelor cauzate de daune, defectiuni, pierderi si furt. Cu toate acestea, problema telefonului tau, legata de incarcare, ar putea sa nu fie atat de grava pe cat ai crede. A alerga la un service de reparatii de telefoane mobile nu este, intotdeauna, cea mai buna cale de acțiune, deoarece o solutie mai rapida si mai usoara este, adesea, disponibila mai aproape de casa. Doar pentru ca telefonul tau are o problema la incarcare, nu inseamna neaparat ca bateria s-a descarcat sau ca exista o problema cu incarcatorul. Cateva modificari ar putea fi tot ceea ce este necesar pentru a iti readuce telefonul la functionarea optima. Iata care sunt ele.

1. Probleme incarcare telefon - Metode de remediere a unei slabe incarcari a telefonului

Exista o serie de motive simple care pot impedica o incarcare completa a telefonului. Din fericire, insa, acestea pot fi rezolvate intr-un mod rapid, fara a fi nevoie ca tu sa depui prea mult efort si fara a fi nevoie sa mergi cu telefonul intr-un service autorizat.

Verificarea portului USB

O intamplare destul de comuna este dezvoltarea, in timp, a unei conexiuni proaste intre cablul de incarcare si portul USB. Introducerea si scoaterea continua a cablului de incarcare poate duce, in cele din urma, la miscarea usoara a componentelor din interiorul telefonului. Daca ai constatat ca „joaca” cu punctul de conectare pare sa rezolve problema pe termen scurt, este posibil sa existe o problema din interiorul telefonului. Cu toate acestea, nu este nevoie sa te intristezi. Pur si simplu inchide telefonul si scoate bateria. Apoi, cu atentie, ia o scobitoare sau un instrument mic si manevreaza portul putin mai sus. Adesea, acest lucru este suficient pentru a crea un contact mai bun si pentru a remedia problema de incarcare.

Curatarea portului USB

Nu este o judecata asupra igienei tale personale sa sugerezi ca problema ar putea fi intr-un port USB murdar. De la o adunatura mica de scame sau o acumulare de murdarie sau praf in timp, exista multe modalitati prin care o bariera se formeaza in interiorul portului si impiedica contactul adecvat. Din nou, aceasta problema poate fi remediata cu usurinta, fie cu o simpla suflare de aer, fie prin introducerea, atentă, a unei scobitori, pentru a indeparta bariera. Nu uita sa o iei incet si constant si sa ai grija sa nu impingi, pur si simplu, substanta mai departe in port, deoarece nu doresti sa inrautatesti problema!

Inlocuirea cablului de incarcare

Exista o multime de modalitati de a deteriora cablul de incarcare fragil, lasand, astfel, firele expuse sau rupte. Doar lipirea unei benzi adezive in jurul daunelor nu este o solutie viabila. Din motive de siguranta, ar trebui sa inlocuiesti imediat cablul uzat.

Inlocuirea incarcatorului

In timp ce incarcatoarele sunt, in mod normal, piese destul de rezistente, acestea se pot deteriora. Ca si in cazul depanarii problemelor legate de cablu, incearca sa folosesti un alt incarcator, compatibil cu telefonul tau, si vezi daca asta rezolva problema de incarcare. In plus, daca nu utilizezi telefonul cu care a venit telefonul tau, este posibil sa ai o problema legata de incompatibilitatea hardware. Verifica, asadar, daca incarcatorul pe care il folosesti a fost certificat pentru telefonul tau.

2. Probleme la incarcarea telefonului - Apa, daunatoare pentru bateria telefonului

Daunele cauzate de apa, fie prin stropire sau prin imersie completa, pot face ravagii pe raza unei intregi serii de sisteme telefonice. Pentru a preveni deteriorarea suplimentara a telefonului, asigura-te ca portul de incarcare este complet uscat, inainte de a conecta telefonul pentru a-l incarca. Conectarea telefonului, atunci cand inca mai exista apa in portul de incarcare, poate duce la coroziune sau chiar la un scurtcircuit. Daca telefonul tau nu se incarca, dupa ce a intrat in contact cu apa, atunci s-ar putea sa ai o problema. Atunci cand telefoanele se uda, ele pot incepe sa sufere daune pe termen lung.

Asadar, daca telefonul tau nu se incarca in mod corespunzator, nu te panica! Inainte de a face asta sau inainte de a merge la un service autorizat, verifica daca problema nu este una simpla, care poate fi rezolvata acasa. Totusi, in cazul in care telefonul tau ia contact cu apa, nu ii mai poti face nimic acasa, deoarece acesta trebuie sa fie dat pe mana profesionistilor.

Sursa foto: shutterstock.com

Taguri:

Comentarii