Incarcare rapida a bateriei telefonului. Ce este si cum poate fi facuta aceasta?

Incarcare rapida a bateriei telefonului. Ce este si cum poate fi facuta aceasta?

Incarcarea rapida a bateriei telefonului a devenit o necesitate in zilele noastre, pentru ca acesta nu mai este folosit doar pentru a comunica prin intermediul lui, ci are extrem de multe alte functii, precum aparat foto, GPS, poti chiar citi carti sau asculta muzica de pe el. Din aceasta cauza, gadgetul a devenit o reala necesitate pentru oamenii, care nu mai pot pleca nici macar o clipa de acasa fara telefonul mobil.


Totusi, cu cat tehnologia a avansat, cu atat acestea au din ce in ce mai multe functii, fapt ce duce la o descarcare mai rapida, decat eram obisnuiti cu vechile versiuni. Partea buna este ca nu doar ele au evoluat, ci si incarcatoarele acestora, care permit o incarcare mult mai rapida, intr-un timp scurt. Aceasta functie este potrivita pentru oamenii care isi dau seama in ultimul moment ca nu mai au baterie la telefon si trebuie sa plece in oras. Doar 10 minute sunt necesare pentru ca viata bateriei tale sa isi revina cat de cat la normal. In continuarea, iti vom oferi toate detaliile pe care nu le stiai pana acum despre incarcarea rapida.1. Ce este incarcarea rapida?


Procesul de incarcare rapida a telefonul nu este foarte diferit de cel normal. Singura diferenta este ca primul introduce energie electrica cu o putere mai mare, decat cel din urma. Daca folosesti deja acest procedeu, probabil ca ai observat deja ca incarcarea se face foarte repede pana cand bateria ajunge la procentul de 70-80%, iar dupa, aceasta se realizeaza ceva mai lent, pana cand atinge pragul de 100%. Acest lucru este absolut firesc, pentru ca bateriei ii este mai greu sa gaseasca celulele goale, cand ajunge mai spre final. 


Totodata, foarte multi oameni se intreaba daca incarcarea rapida afecteaza bateria, iar raspunsul este ca da, se poate intampla acest lucru. Pentru a folosi aceasta tehnologie, trebuie ca telefonul tau sa fie compatibil cu acest tip de incarcare, adica sa permite trecerea unui voltaj mai mare, decat cel normal. Daca observi ca telefonul  se incalzeste deodata, fara motiv, ceva nu este in regula. In caz contrar, daca telefonul tau nu este compatibil cu acest gen de tehnologie, bateria ar putea fi afectata, in timp.

incarcarea rapida- incarcatoare in priza-min

2. Ce fel de incarcatoare rapide exista?


Si, tot datorita tehnologiei avansate, astazi nu trebuie sa ne mai rezumam doar la incarcatoarele cu cablu, care ne obliga sa stam intr-un spatiu fix. Exista o gama mai larga de obiecte de acest gen, care pot fi folosite chiar si in masina. Mai jos vi le vom prezenta pe cele mai principale.


2.1.Incarcatoare wireless retea


Incarcatoarele wireless pentru telefoane sunt cea mai noua inventie si sunt extrem de indragite de toti iubitorii de tehnologie. Motivele sunt simple: acestea sunt extrem de usor de utilizat si nu mai ai nevoie de cabluri, care de cele mai multe ori incomodeaza si produc dezordine. Alt avantaj al acestora este ca protejeaza telefonul mobil de un posibil scurtcircuit si mai poti incarca cu ajutorul lui atat tabletele, cat si smartwatch-uri.

incarcarea rapida- incarcator wireless-min

2.2. Incarcatoare wireless auto


In cazul in care trebuie sa pleci de acasa si nu mai ai timp sa iti incarci telefonul, exista o solutie si pentru asta. Incarcatoarele wireless de masina sunt acum la indemana oricum si sunt extrem de usor de utilizat. Mai mult, acestea pot inlocui si suportul clasic, unde iti pui telefonul in timp ce esti la volan si trebuie sa vezi GPS-ul.

incarcare rapida- incarcator wireless masina-min

2.3. Incarcatoare retea


Daca vrei insa sa ramai la varianta clasica, cu cablu, care uneori poate fi cea mai eficenta, atunci incarcatoarele pentru telefoane la priza sunt optiunea cea mai buna. Trebuie doar sa fii sigur ca-l alegi pe cel potrivit modelului tau. Totusi, exista unele varinate ce iti vor permite atat incarcare tabletei, a telefonului mobil, cat si a anumitor gadgeturi mai mari, precum o consola, cu acelasi incarcator. 

incarcatoare rapide- incarcator la retea cu cablu-min


2.4. Incarcatoare auto


Ultima varianta din aceasta categorie este incarcatorul auto USB. Daca vrei sa dispui de o incarcare rapida, dar, in acelasi, timp nu vrei sa vezi suportul acela clasic pe bordul masinii, atunci incarcatorul USB este solutia perfecta, fiind foarte discret si usor de purtat peste tot. Il poti pune astfel in geanta oricand, fiind mult mai usor de transportat decat un incarcator normal.

incarcatoare rapide- incarcator usb masina-min

Asadar, incarcarea rapida este solutia perfecta pentru persoanele care sunt in criza de timp si au la dispozitie cateva minute pentru a-si incarca bateria. Daca pleci cu masina persoanala este si mai bine, pentru ca poti apela la celelalte variante si, pana ajungi la destinatie, telefonul toate poate fi chiar si 100%.


Sursa foto: pexels.com, shutterstock.com


Comentarii