- 1. Incarcarea bateriei telefonului: cum se face?
- 2. Incarcarea telefonului mobil: ce greseli sa eviti?
Incarcarea corecta a telefonului este importanta pentru a prelungi durata de viata a bateriei si pentru a putea sa iti folosesti smartphone-ul fara inconveniente de-a lungul zilei. Cu totii stim cat de neplacut este cand ramai fara baterie sau atunci cand stai cu grija ca aceasta s-ar putea descarca cand iti este lumea mai draga. De aceea, incarcarea corecta a bateriei telefonului este primul pas pe care trebuie sa il faci pentru a avea grija de telefonul tau. De cele mai multe ori, situatia ideala implica o incacare corecta a telefonului inca de la primele utilizari, insa acest lucru nu este intotdeauna posibil. Totusi, este mai bine sa incepi mai tarziu decat niciodata, asa ca am pregatit pentru tine un scurt material despre cum sa iti incarci corect telefonul si ce greseli sa eviti:
1. Incarcarea bateriei telefonului: cum se face?
Primul pas pentru incarcarea bateriei telefonului in mod corect este sa folosesti incarcatorul corespunzator. Atunci cand alegi incarcatoare de telefoane, cea mai buna optiune este un produs original. Acest lucru nu inseamna ca trebuie neaparat sa ai incarcatorul din cutia telefonului, ci ca trebuie sa alegi un produs de la un brand specializat si sa eviti cu orice pret produsele contrafacute. De asemenea, atunci cand alegi un cablu de incarcare, asigura-te ca acesta are mufa corecta pentru device-ul tau. Unele telefoane au nevoie de cabluri USB Type C, in timp ce altele au nevoie de cabluri micro USB sau de alte cabluri specifice.
Pentru o incarcare corespunzatoare conecteaza telefonul la cablu inainte ca acesta sa se stinga. Nu este deloc util sa astepti pana cand bateria se epuizeaza complet pentru a face incarcarea. De asemenea, nu astepta pana cand telefonul tau este incarcat 100%, ci opreste incarcarea undeva la 75,80 sau 90% pentru un ciclu optim. Este de preferat sa ai mai multe astfel de incarcari decat sa iti lasi telefonul peste noapte la incarcat.
2. Incarcarea telefonului mobil: ce greseli sa eviti?
Iata cateva dintre cele mai uzuale greseli ce tin de incarcarea telefonului pe care sa le eviti:
- Nu folosesti accesorii de calitate. Accesoriile contrafacute sau nepotrivite pentru tipul tau de telefon pot dauna bateriei. De aceea, alege intotdeauna cablurile de incarcare si incarcatoarele ce sunt 100% compatibile cu device-ul tau. Opteaza pentru branduri specializate in crearea de accesorii pentru smartphone si nu cumpara produse de la magazine neautorizate.
- Iti acoperi telefonul atunci cand il incarci. Supraincalzirea telefonului este cel mai mare dusman al bateriei. Nu iti acoperi telefonul atunci cand il incarci si nu il pune la incarcat atunci cand este incins.
- Folosesti telefonul intensiv atunci cand il incarci. Jocurile, video streaming-ul sau folosirea mai multor aplicatii simultan pun presiune pe bateria telefonului. De aceea, evita aceste activitati atunci cand telefonul tau este la incarcat. Desigur, iti poti folosi device-ul pentru a da mesaje, a raspunde la emailuri sau a verifica social media atunci cand este la incarcat, insa evita aplicatiile ce consuma foarte multa baterie.
- Nu ai grija de bateria telefonului tau. Pentru a prelungi durata de viata a bateriei exista mai multe lucruri pe care le poti face. Inchide aplicatiile ce consuma multa baterie din background, ajusteaza lumina ecranului si limiteaza notificarile Push pentru a conserva bateria. De asemenea, atunci cand nu folosesti telefonul foarte mult, poti activa modul Power Saving, care va conserva mai bine bateria.
- Folosesti fast charging atunci cand telefonul este incins. Tehnologiile fast charging iti vor incinge si mai tare telefonul, iar caldura este inamicul bateriei tale. De aceea, nu apela la fast charging atunci cand telefonul tau este incins pentru a nu suprasolicita bateria si a ii diminua durata de viata.
Incarcarea corecta a telefonului te poate ajuta sa te bucuri de o baterie ce functioneaza optim pentru cat mai mult timp. Astfel, vei putea sa iti pastrezi smartphone-ul in stare buna chiar si ani la rand. De asemenea, vei evita problemele neplacute in care ramai fara baterie atunci cand nu esti acasa sau in care telefonul ti se inchide brusc atunci cand esti pe strada, in parc sau la restaurant.
Sursa foto: Pexels.com