Încărcător tradițional de telefon vs. încărcător wireless: Avantaje și dezavantaje

Încărcător tradițional de telefon vs. încărcător wireless: Avantaje și dezavantaje

Știm că ți s-a întâmplat măcat o dată să te afli la un eveniment important, cu momente numai bune de imortalizat, iar bateria telefonului să nu reziste sau să nu fie încărcată suficient. Pentru a te asigura că poți evita astfel de întâmplări neplăcute, trebuie să dispui de încărcătoare de calitate, potrivite modelului de telefon pe care îl ai. În funcție de criteriile pe care le iei în calcul când cumperi un încărcător, poți opta pentru un încărcător tradițional de priza sau pentru un încărcător wireless. În acest articol vei descoperi o serie de beneficii ale acestora, dar și ușoarele dezavantaje ale utilizării încărcătoarelor cu sau fără fir.

 

Ce avantaje are încărcarea wireless?

 

            Un încărcător de telefon wireless, adică fără fir, permite poziționarea telefonului pe o stație de încărcare, fără ca libertatea de mișcare să fie restricționată în acest timp. Nu este nevoie să conectezi și să deconectezi un cablu de fiecare dată când bateria are nevoie de reîncărcare. Fie că ești într-o ședință importantă sau că lucrezi la calculator, telefonul poate să fie mereu la îndemână.

             Spre deosebire de conectarea la un dispozitiv prin cablu de date, acțiune ce poate pune în pericol securitatea datelor, încărcarea de tip wireless este mai sigură. În plus, deoarece prin acest tip de încărcare nu sunt atinși conectorii electrici expuși, șansele de defecțiune sau de producerea de șocuri electrice sunt semnificativ reduse. Odată ce telefonul este ridicat de pe sursa de alimentare, încărcarea se oprește imediat. Nu în ultimul rând, dacă ești o persoană care ține la un aspect cât mai îngrijit al biroului, cu siguranță vrei să elimini cât mai multe cabluri din câmpul vizual, ceea ce indică necesitatea unui încărcător telefon wireless.

 

Avantaje încărcător de telefon cu fir

 

            Poate nu chiar un avantaj al încărcătoarelor tradiționale, dar cu siguranță un minus în ceea ce privește un încărcător wifi, este faptul că cel din urmă accesoriu efectuează alimentarea bateriei într-un ritm mai lent. Unele studii arată că încărcarea tradițională se face de două ori mai repede decât cea wireless. Totuși, la noi, vei descoperi că îți poți achiziționa un încărcător wireless  util pentru orice model de telefon deții și că acesta este deosebit de eficient și avantajos pentru bateria dispozitivului tău.

Dacă încărcătorul wireless nu este un model potrivit pentru telefon, dispozitivul poate să se supraîncălzească, ceea ce va afecta, în majoritatea cazurilor, bateria. Primul pas pentru a evita astfel de probleme este să alegi un încărcător pe măsura telefonului, având în vedere specificațiile tehnice - atât ale dispozitivului, cât și ale accesoriului pe care vrei să îl utilizezi.

 

            În mod obișnuit, încărcătorul pentru telefon cu fir este mai ieftin decât unul wireless. Totuși, în gama variată de accesorii de telefon vei găsi accesorii la prețuri speciale, adaptate pentru orice buget.

 

Compararea încărcării fără fir și a încărcării cu fir este o provocare, deoarece există avantaje și dezavantaje de ambele părți. Este important să iei în calcul nevoile pe care le ai atunci când ai de ales între aceste două tipuri de încărcări.

 

Dacă ești o persoană mereu în mișcare, care nu vrea să depindă de o priză în aeroport sau în timpul unei ședințe, ai nevoie si de o baterie externa. Acesta poate să fie folosita și în mașină, pentru a vorbi nestingherit în timp ce conduci, fără să încalci legea și fără să te pui în pericol.

Apoi, aspectul minimalist dă bine în orice birou și permite poziționarea telefonului într-o zonă în care să îți fie mereu la îndemână.

Pentru a evita situațiile în care rămâi fără baterie la telefon și pentru a dispune de un plan de rezervă, pe lângă încărcător, asigură-te că ai întotdeauna în geantă și o baterie externă. Aceasta funcționează de minune ca plan B atunci când vrei să folosești telefonul în continuare, dar ți-ai uitat încărcătorul sau nu vrei să depinzi de o priză.

Indiferent de opțiune, pentru a prelungi viața bateriei telefonului ai nevoie de accesorii corespunzătoare și de calitate. Acum exista numeroase accesorii de telefon, ideale atât pentru Android, cât și pentru iPhone. Este important să selectezi întâi modelul telefonului, pentru a filtra produsele compatibile, iar apoi să alegi ce ți se potrivește, în funcție de necesități și de buget. Prețurile sunt accesibile și calitatea este superioară, indiferent de produsul ales.


Sursa foto: unsplash.com

 

 

Comentarii