- 1. Tipuri de folii de telefon: ce este o folie de protectie
- 2. Tipuri folii de telefon: variantele principale, cu avantaje si dezavantaje
Dispozitiv indispensabil in perioada contemporana, smartphone-ul a devenit un element prin intermediul caruia oamenii pot să-și acopere o multime de nevoi. Cu ajutorul telefoanelor mobile inteligente, poti comunica, poti afla informatii, te poti relaxa si poti chiar sa muncesti.
Un smartphone ofera o multime de beneficii, dar are si o serie considerabila de vulnerabilitati. Este vorba, in primul rand, despre fragilitatea sa. Ecranul, indeosebi, este o zona foarte sensibila. Fiind touchscreen, aceasta componenta a smartphone-ului trebuie sa fie protejata cat mai bine, pentru ca dispozitivul sa poata sa functioneze mereu la capacitate maxima.
Cea mai buna solutie la care poti recurge pentru a proteja ecranul telefonului mobil este aplicarea unei folii de protectie. Exista mai multe tipuri de folii de telefon. Ai la dispozitie o gama bogata de folii si sticla pentru telefoane, dintre care o poti alege pe cea potrivita.
Alegerea poate fi facuta in baza unor criterii care pot sa tina de marca telefonului, de dimensiunile sale sau de specificul fiecarui tip de folie in parte. Afla din acest articol ce rol are folia,ce variante exista si care sunt avantajele si dezavantajele pe care le prezinta fiecare varianta de pe piata.
1. Tipuri de folii de telefon: ce este o folie de protectie
Folia de protectie pentru ecranul telefonului mobil este un accesoriu care ajuta la mentinerea acestei componente sensibile in stare optima. In cazul in care intra in contact cu obiecte care ar putea sa il zgarie sau sa il sparga, ecranul telefonului este protejat foarte bine, daca folosesti o folie de calitate.
Fireste, protectia nu este garantata in proportie de 100%, dar folia poate sa iti salveze ecranul in situatii in care, in lipsa ei, daunele ar putea fi chiar iremediabile. In situatia in care ecranul se zgarie foarte tare sau se sparge, acesta poate sa necesite schimbarea completa, operatiune foarte costisitoare pentru orice utilizator de telefon mobil.
Trebuie sa stii ca folia acopera ecranul si il protejeaza la contactul cu obiectele care l-ar putea zgaria, insa nu determina intarirea componentei. Astfel, exista in continuare un risc foarte mare de distrugere a ecranului in cazul impactului dur cu anumite obiecte sau al caderilor de la inaltimi mari.
Totodata, folia prezinta si ea vulnerabilitati si se poate sparge, daca este supusa unor contacte dure cu obiecte ascutite sau foarte tari. Exista mai multe tipuri folii de telefon, dintre care poti alege o varianta potrivita pentru dispozitivul tau. Descopera, in cele ce urmeaza, care sunt optiunile principale, ce avantaje au acestea si ce dezavantaje prezinta fiecare varianta.
2. Tipuri folii de telefon: variantele principale, cu avantaje si dezavantaje
Atunci cand vine vorba despre tipuri folie telefon, variantele se afla intr-o continua dezvoltare. Piata smartphone-urilor este in crestere la nivel global, tot mai multi oameni dorind sa dispuna de astfel de dispozitive. Nu este, deci, de mirare ca poti sa achizitionezi folie pentru iPhone, folii pentru Samsung si folie pentru Huawei intr-o gama tot mai variata. Cu toate acestea, exista trei tipuri de folie care se remarca, indiferent de ce producatori au telefoanele. Este vorba despre:
- folie din pastic PET - sunt cele mai accesibile, din punct de vedere financiar, si se cumpara la pachete de pana la trei bucati. Ofera acoperire mata si sunt rezistente la zgariere. Avantajele principale sunt pretul ieftin si protectia buna la zgariere, iar dezavantajele sunt faptul ca atrag amprente digitale, se decoloreaza rapid si nu ofera protectie la impact;
- folie de protectie din sticla securizata - sunt cele mai scumpe variante de pe piata, insa garanteaza si o protectie la nivel foarte ridicat. Produse din sticla securizata incalzita si apoi racita brusc, foliile de acest tip au mai multe straturi si dispun de siliciu incorporat in zona inferioara. Acesta absoarbe foarte bine loviturile si ofera protectie ecranului chiar si la socuri ridicate. Sunt caracterizate si de transparenta si o rezistenta buna la zgarieturi. Sunt vulnerabile, totusi, in fata socurilor mecanice dure si se pot desprinde in timp;
- folie de protectie din sticla TPU - produse din poliuretan termoplastic, material plastic imbunatatit chimic, aceste folii prezinta rezistenta buna la contactul cu grasimile si la zgarieturi. Este o varianta mai rezistenta decat folia din plastic tip PET. Sunt flexibile si asigura protectie la impact. Dispun de proprietati anti-amprenta si anti-patare. Dezavantajul major este ca se instaleaza destul de greu.
Descopera in oferta Kasemobile.ro cele mai bune tipuri folii de telefon, disponibile la preturi excelente. Iti oferim solutii moderne si calitative pentru orice model de smartphone ai. Protejeaza-ti dispozitivul si bucura-te de el pentru mult timp!
Sursa foto: Pixabay.com