Incarcare wireless – ce presupune si care sunt avantajele acesteia

Incarcare wireless – ce presupune si care sunt avantajele acesteia

Telefonul mobil este unul dintre dispozitivele cel mai des utilizate pe parcursul fiecarei zile, motiv pentru care durata de viata a bateriei joaca un rol important. Cu totii ne dorim sa avem un dispozitiv care sa nu se descarce rapid, insa avand in vedere ca folosirea frecventa a acestuia genereaza un consum considerabil de energie, este important sa ai la indemana cele mai practice si facile moduri de incarcare. In acest sens, o solutie cu adevarat avantajoasa este incarcarea wireless.

1. Setari incarcare wireless si compatibilitate cu telefonul mobil

Setari incarcare wireless si compatibilitate cu telefonul mobil

Pentru inceput, este esential sa stii ca nu toate telefoanele mobile sunt compatibile cu acest tip de incarcare, principalul motiv fiind lipsa anumitor functii. Dispozitivele compatibile sunt cele care au unul dintre standardele de energie Qi, PMA sau Rezence. Majoritatea telefoanelor dispun de Qi, cele doua standarde din urma fiind concepute pentru a permite incarcarea mai multor dispozitive la aceeasi sursa de alimentare.

Astfel, pentru a putea beneficia de incarcare wireless, telefonul tau trebuie sa aiba unul dintre aceste standarde de tehnologie si sa fie pozitionat pe suprafata platformei utilizate. În funcție de modelul telefonului, poate fi necesar sa fie activate anumite setari ce tin e acest tip de incarcare. In acest caz, in meniul cu setari la functia baterie ar trebui sa existe optiunea de activare sau dezactivare a incarcarii wireless.

In schimb, daca device-ul tau nu dispune de astfel de setari, poti opta pentru adaptoare compatibile, huse speciale sau kit-uri pentru asigurarea si facilitarea incarcarii. In plus exista posibilitatea si de a instala o bobina in carcasa telefonului. In functie de varianta in care te incadrezi, poti apela cu incredere la incarcatoare wireless de telefoane pentru a beneficia de avantajele acestora.

2. Ce inseamna incarcare wireless si daca afecteaza bateria?

Atunci cand vorbim despre incarcarea rapida a telefonului, o optiune care merita luata in considerare este incarcarea wireless, denumita si incarcare inductiva. Aceasta presupune transferul de energie dintre doua obiecte, care se realizeaza cu ajutorul unui camp electromagnetic. Acest sistem de incarcare nu este foarte complicat si reprezinta o metoda mult mai practica de incarcare a telefonului, prin prisma beneficiilor pe care le aduce implementarea sa.

La baza acestuia se afla doua bobine, dintre care una se afla in platforma de incarcare, iar alta in telefon. Prin intermediul campului electromagnetic generat in jur, bobina din platforma de incarcare induce curent electric in cea de-a doua bobina, aflata in smartphone, iar acesta se incarca in siguranta.

3. Cum se face incarcarea wireless si care sunt avantajele acesteia?

Cum se face incarcarea wireless si care sunt avantajele acesteia - telefon mobil, platforma incarcare wireless

Incarcarea wireless functioneaza pe baza unui principiu destul de simplu. Incarcatorul platformei este conectat la o priza, iar telefonul se aseaza corect pe suprafata destinata, moment in care se activeaza functia de incarcare. Tehnologia wireless asigura transferul de energie necesar fara utilizarea unui fir, facilitand in acest fel intreg procesul.

Daca te intrebi de ce este atat de apreciata si populara incarcarea wireless, atunci este important sa stii ca aceasta prezinta o serie de avantaje care nu pot fi trecute cu vederea. In primul rand, aceasta tehnologie este foarte usor de utilizat si integrat in activitatile zilnice, fiind necesara doar apropierea telefonului de incarcator.

De asemenea, un aspect important este reprezentat de reducerea numarului de cabluri utilizate zilnic, fiind si o metoda sigura de incarcare care protejeaza telefonul de supratensiune si creste durata de viata a acumulatorilor. Platforma este facil de integrat in diverse spatii, aceasta fiind utilizata cu precadere la birou, in dormitor si in masina.

Utilizand incarcatorul potrivit vei castiga mereu timp si te vei putea bucura de un telefon incarcat. Datorita functionalitatilor pe care le au aceste device-uri poti opta atat pentru incarcatoare wireless auto, cat si pentru unele pe care sa le tii la birou sau pe noptiera de langa pat. Chiar daca acestea necesita conectate la o priza, procesul de alimentare a bateriei telefonului este mult mai comod si sigur.Prin urmare, incarcarea wireless este o varianta excelenta de incarcare a telefonului, care prezinta beneficii cu adevarat impresionante, avand in vedere lucrurile mentionate anterior. Daca iti doresti sa te bucuri de aceasta tehnologie, atunci nu trebuie decat sa iti verifici telefonul pentru a te asigura ca are standardele necesare si sa achizitionezi un incarcator wireless care se pliaza perfect pe nevoile tale.

 

Sursa foto: Unsplash.com. 

Comentarii