- 1. Cele mai bune incarcatoare auto pentru telefoane - Clasament TOP 3
- 2. Cum sa alegi cele mai bune incarcatoare auto?
- 3. Marci de incarcatoare auto recomandate de Kasemobile.ro
- 4. Cum ar trebui sa folosesti un incarcator auto in mod corect?
- 5. Întrebări și răspunsuri frecvente despre incarcatoarele auto
Incarcatorul auto este acel mic device de care iti dai seama ca lipseste abia dupa ce ai plecat cu masina la drum lung si observi, cu un oarecare sentiment de anxietate, ca bateria telefonului tau mai are doar sub jumatate din capacitate.
Prin urmare, un accesoriu aproape indispensabil azi, cand telefoanele si tabletele sunt folosite si pe post de harti cu GPS sau ca instrumente de divertisment pentru pasageri in timpul drumurilor lungi, incarcatorul auto de buna calitate este o achizitie utila pentru a completa inventarul de bord al masinii tale.
In acest articol vei observa o trecere in revista a celor mai bune recomandari de incarcatoare auto care iti vor fi parteneri de nadejde la drumurile lungi cu masina in vacanta sau in interes profesional.
1. Cele mai bune incarcatoare auto pentru telefoane - Clasament TOP 3
Ca si in cazul multor astfel de accesorii, alegerea unui incarcator auto bun poate fi o sarcina destul de dificla mai ales din perspectiva multitudinii de branduri si de modele care apar intr-un ritm alert pe piata. De aceea, un top al celor mai bune incarcatoare auto recomandate de specialisti si de utilizatori in egala masura poate fi un bun punct de plecare in luarea unei decizii optime de achizitie.
![]() |
![]() |
![]() |
|
Produs | Incarcator telefon auto Spigen PC2000 2 Port USB- C, QC3.0, 45W | Incarcator auto Baseus S06 Dual USB | |
Caracteristici |
Dimensiuni: 7 cm lungime Porturi: 1x USB-C de 45W si 1 x USB-C de 20W Voltaje suportate: USB1: 5V / 3A, 9V / 3A, 12V / 3A, 15V / 3A, 20V / 2.25A USB2: 5V / 3A, 9V / 2.22A, 12V / 1.67A Putere de iesire totala: 65W Tensiune de intrare: 12V-24V |
Porturi: 2 x USB Voltaje suportate: 5V / 3.4A (Max) Putere de iesire totala: maxim 100W Tensiune de intrare: 12V-24V Bluetooth: v.4.2 Transmitator FM:87,5-108,0Mhz Microfon HD Buton comanda Permite conectarea cu memorii flash USB: max 32GB Formate audio lizibile: MP3 / WAV / FLAC / APE / WMA |
Porturi: 2 x USB Voltaje suportate: 2.4A x 2 Tehnologii: Functie de incarcare sigura, partajare automata a tensiunii, protectie la supraincarcare, supraincalzire, scurtcircuit atat pentru incarcator cat si pentru telefon - Material carcasa: aliaj din aluminiu - Ciocan de urgenta pentru spargerea geamurilor masinii in caz de necesitate |
Pro |
- Un incarcator auto care poate alimenta nu doar telefoane ci si device-uri din gama laptopurilor - Tehnologie de siguranta in timpul incarcarii de la Quantum Boost - Reglaj automat al tensiunii pentru fiecare device pentru evitarea deteriorarii acumulatorilor - Design minimalist, ergonomic, perfect integrat in prizele standard ale oricarui model de masina |
- Modelul ofera un sistem avansat de gestionare a energiei oferind curentul optim de incarcare pentru a evita deteriorarea acumulatorilor - Poate fi folosit si ca transmitator de sunete de la device-uri cu Bluetooth la boxele masinii - Putere transmisa generoasa de pana la 100W - Posibilitate de stocare si redare muzica stocata in memoria flash de tip USB - Ecran LED de monitorizare a incarcarii acumulatorului |
- Un incarcator auto care are si functie de asistenta in cazuri de necesitate prin prezenta in parte ainferioara a unui ciocan pentru spart geamuri - Multiple sisteme de siguranta si protectie la incarcare - Constructie din materiale de calitate - aliaj din aluminiu fapt ce confera durabilitate - Ergonomie in utilizare - Raport bun pret-calitate |
Contra | - Nu are sloturi USB standard | - Nu este prevazut cu tipuri alternative de porturi | - Nu este prevazut cu tipuri alternative de porturi |
Vezi AICI pret | Vezi AICI pret | Vezi AICI pret |
2. Cum sa alegi cele mai bune incarcatoare auto?
La fel ca in cazul oricarui alt device electronic, alegerea celui mai bun incarcator auto ar trebui sa tina cont de cativa factori esentiali care, odata urmariti, vor face ca procesul de achizitie sa fie mai simplu si mai sigur.
- Amperajul incarcatorului
In functie de model, majoritatea telefoanelor au nevoie de cel putin 1.0 Amp la reincarcare. Ar trebui, totusi, sa te orientezi catre un incarcator auto cu un amperaj cel putin dublu deoarece exista posibilitatea sa ai de incarcat si alte device-uri care solicita un amperaj mai mare. Mai ales in cazul incarcatoarelor cu sloturi duble, amperajul este impartit in mod egal cu aceste sloturi ( de regula 2.4A x 2).
- Numarul de porturi USB si tipul acestora
Numarul de gadgeturi si device-uri portabile detinute de o persoana si, cu atat mai mult, de o familie numeroasa inseamna cu atat mai multe nevoi de incarcare a bateriilor acestora la un drum mai lung De aceea, alegere aunui incarcator auto cu mai multe porturi USB este o decizie normala in prezent. In plus, ar trebui sa te asiguri ca tipul porturilor USB acopera o paleta cat mai larga de posibilitati si cerinte de reincarcare.
- Cablul de reincarcare
Un punct slab al oricarui tip de incarcator de telefoane, fie ca este pentru autovehicule, fie ca este cel standard livrat impreuna cu device-ul, este cablul. Majoritatea cablurilor se vor deteriora intr-un timp record mai ales daca nu sunt protejate cu materiale flexibile si durabile. O solutie buna in acest caz este sa te orientezi catre modele de incarcatoare auto care nu sunt dotate cu cabluri fixe deoarece vei evita in acest caz inlocuirea intregului device din cauza unui cablu deteriorat.
- Ergonomia in utilizare
Priza auto in care seintroduc incarcatorele auto este, de multe ori, plasata in locuri destul de greu accesibile si cu un spatiu limitat. De aceea, este o buna idee sa alegi acele modele de incarcatoare auto care au un design ergonomic si dimensiuni destul de mici ca sa nu deranjeze sau sa ocupe in mod inutil spatiul din zona prizei auto.
- Compatibilitatea
Chiar daca acum detii un telefon cu Android, este posibil ca peste ceva timp sa ai nevoie sa incarci si device-uri iOS sau chiar Windows. De aceea, ar trebui sa verifici la achizitie daca incarcatorul preferat este compatibil cu toate aceste sisteme de operare pentru a acoperi orice situatie.
3. Marci de incarcatoare auto recomandate de Kasemobile.ro
Magazinul online Kasemobile.ro are misiunea de a oferi cele mai bune produse din domeniul accesoriilor GSM, drept pentru care selectia de produse puse la dispozitia clientilor provine de la cele mai bune branduri in domeniu.
3.1. Marca Spigen
Brandul Spigen a fost lansat in anul 2008 si deja a castigat o recunoastere internationala in industria de accesorii pentru device-uri mobile. Primul sediu al companiei a fost infiintat un Los Angeles, SUA. Compania se poate lauda cu peste 550 de prototipuri de accesorii mobile.
3.2. Marca Baseus
Infiintat in 2011, Baseus este un brand de produse electronice care apartine companiei chineze Shenzhen Times Innovation Technology Co. Ltd. Compania este un conglomerat ce integreaza domenii de dezvoltare, design productie si vanzari de produse electronice si accesorii din acest domeniu. Azi, firma este unul din liderii productiei de elecronice din China.
3.3. Marca Dudao
Dudao a luat nastere in anul 2014 ca brand al companiei chineze Dongguan Huitou Industrial Co., Ltd., un producator de accesorii si periferice pentru telefoane mobile. In scurt timp, Dudao a devenit o marca pentru o gama larga de produse de la casti, cabluri de date, incarcatoare auto, acumulatori externi, incarcatoare wireless si multe altele. Compania detine peste 100 de magazine de brand si se poate lauda cu o crestere stabila an de an.
4. Cum ar trebui sa folosesti un incarcator auto in mod corect?
Chiar daca sunt niste accesorii care pot parea nesemnificative, incarcatoarele auto pentru telefoane si tablete ar trebui utilizate cu respectarea catorva reguli de siguranta.
Astfel, pentru a fi sigur ca incarcatorul auto nu iti va afecta bateria auto, descarcand-o complet in timpul stationarii, este recomandat ca de fiecare data cand ai terminat de incarcat un device sau atunci cand parchezi si opresti motorul pentru o perioada mai lunga de timp sa scoti incarcatorul din priza masinii. Daca uiti incarcatorul in priza, este foarte posibil sa te trezesti cu bateria masinii golita dupa un timp. Acest lucru este valabil mai ales la masinile de generatie mai veche si care sunt dotate cu baterii auto ceva mai slabe.
Un lucru la care trebuie sa fii atent atunci cand te orientezi catre un incarcator auto este compatibilitatea acestuia cu intreaga gama de device-uri pe care estimezi ca le vei reincarca la un moment dat in masina (telefoane, tablete, bratari fitnes, ceasuri smart, etc.). Numarul de porturi si tipul acestora ar trebui sa fie compatibile si nu ar trebui sa folosesti diverse adaptoare sau improvizatii in acest sens.
Indata de device-ul tau s-a incarcat complet sau la un nivel pe care il consideri suficient, ar trebui sa il scoti din incarcator pentru a evita deteriorarea bateriei device-ului.
Un truc pentru a-ti incarca mai rapid telefonul sau tableta de la un incarcator auto este sa inchizi device-ul. Daca efectuezi operatiunea de reincarcare cu telefonul deschis, pe aplicatia de harti online de exemplu, incarcarea va avea loc mult mai greu deoarece GPS-ul si afisajul pe ecran consuma destul de multa energie.
5. Întrebări și răspunsuri frecvente despre incarcatoarele auto
- Ce se intampla cu incarcatorul meu auto? Nu mai merge.
Daca observi ca device-ul pe care vrei sa-l reincarci (telefon, tableta, etc) cu ajutorul incarcatorului de telefon auto nu da semne ca se incarca, ar trebui sa verifici contactele acestuia si priza masinii. Este posibil ca incarcatorul sa nu faca contact perfect cu priza masinii, caz in care ar trebui sa cureti foarte bine locul. Daca nici dupa aceasta operatiune incarcatorul nu incarca este posibil sa fie o siguranta defecta. Localizeaza panaoul masinii cu sigurante si incearca sa inlocuiesti una dintre cele marcate cu initialele CIG LTR sau AUX PWR. Daca nici atunci incarcatorul nu merge este posibil ca acesta sa se fi defectat.
- De ce incarcatorul auto incarca foarte lent telefonul sau tableta?
De cele mai multe ori, acest fenomen nu este cauzat de device in sine. Cel mai probabil ai achizitionat un incarcator care nu furnizeaza suficient voltaj pentru a face fata cu brio capacitatii bateriei telefonului tau.
- Este posibil ca un incarcator auto sa-mi defecteze bateria telefonului sau a tabletei?
In majoritatea cazurilor acest lucru nu este posibil daca ai achizitionat un incarcator auto de calitate. Desigur, ar trebui totusi, sa eviti folosirea incarcatorului cu telefonul sau tableta conectate inainte de pornirea motorului masinii, ca precautie, desi cele mai noi modele de incarcatoare auto au sisteme de modulare a voltajului primit de la bateria masinii in vederea evitarii supratensiunii.
- La ce ar trebui sa acord atentie cand vreau sa cumpar un incarcator auto bun?
In rimul rand ar trebui sa verifici cerintele si specificatiile device-urilor pe care te gandesti sa le incarci in masina. Apoi ar trebui sa verifici daca specificatiile similare ale incarcatorului auto vizat se potrivesc sau se afla in gama cerintelor device-urilor.
- Incarcator auto cu unul sau mai multe porturi?
Desigur, este o idee mult mai buna sa alegi un incarcator auto cu cel putin doua porturi USB. Ideal ar fi sa existe si o varietate de porturi USB-A, USB-C etc pentru a acoperi toate situatiile in care este nevoie de reincarcarea unui anumit device.
Sursa foto: Kasemobile.ro, pixabay.com